Satakuntatalo

Satalinnan Säätiön opiskelija-asunnot


Yleistä

Näiltä sivuilta löydät tietoa asuntolasta. Jos jokin jää epäselväksi, älä epäröi ottaa yhteyttä asuntolajohtokuntaan.
Asuntolajohtokunnan yhteystiedot ja vastaanotto

Sijainniltaan parempaa opiskelija-asuntolaa ei Helsingistä löydy. Asuntola sijaitsee Kampissa osoitteessa Lapinrinne 1. Helsingin korkeakoulut ovat maksimissaan 40 minuutin bussimatkan päässä. Helsingin yliopiston keskustakampus on 12 minuutin kävelymatkan päässä. Monet muut opiskelija-asunnot sijaitsevat huomattavasti kauempana keskustasta ja kampuksista. Vuokrat Satakuntatalolla ovat noin kolmanneksen HOAS:n vuokria edullisemmat. Satakuntatalon erinomaisen sijainnin lisäksi asuntolan muutkin edut ovat vailla vertaa.


 Sisällysluettelo

 1. Satalinnan Säätiön opiskelija-asuntola
     1.1 Satakuntatalo
     1.2 Osakehuoneistot
 2. Huoneisiin kuuluva kalustus
     2.1 Muut asukkaille tarjotut palvelut
     2.2 Asumisaika
 3. Hakeminen
     3.1 Opiskelijat
     3.2 Valmennuskurssilaiset
 4. Asuntolajohtokunnan yhteystiedot ja vastaanotto
 5. Asukkaiden sivut (vain asukkaille)

1. Satalinnan Säätiön opiskelija-asuntola

Satalinnan Säätiön vuokraamat asunnot ovat satakuntalaisille korkeakouluopiskelijoille tarkoitettuja vuokratasoltaan kohtuullisia opiskelija-asuntoja. Asunnot sijaitsevat Satalinnan Säätiön opiskelija-asuntolassa, Satakuntatalossa. Lisäksi Satalinnan Säätiö omistaa kahdeksan osakehuoneistoa Helsingissä.

1.1 Satakuntatalo

Satakuntatalo on valmistunut Helsingin olympialaisten aattona 1952. Satakuntatalo sijaitsee aivan Helsingin keskustassa kivenheiton päässä linja-autoasemasta osoitteessa Lapinrinne 1.

Asuinhuoneita on 71, soluhuoneiden koot ovat välillä 8-25 neliötä ja lisäksi on muutama 28-42 neliön asuntoa. Osassa soluhuoneista on parveke. Vuokrat alkaen 252 euroa/kuukausi.

1.2 Osakehuoneistot

Satalinnan Säätiö omistaa myös muutama osakehuoneistoa Helsingissä. Osakehuoneistoihin pääsevät asumaan lähinnä Satakuntalaisen Osakunnan toiminnassa ansioituneet opiskelijat.

  Paluu sisällysluetteloon

2. Huoneisiin kuuluva kalustus

Mahdollisuuksien mukaan huoneisiin on saatavissa peruskalustus, joka sisältää sängyn, patjan, petauspatjan, jääkaapin, kirjoituspöydän, pöytävalaisimen, lipaston ja vaatekaapin. Vuokraan kuuluu vesi, sähkö ja kiinteä Internet-yhteys. Verhoja, peittoja ja tyynyjä huoneissa ei ole.

2.1 Muut asukkaille tarjotut palvelut

Asuntolan pyykkituvassa on ilman erillistä maksua käytössä kaksi pesukonetta, kuivausrumpu, silityslauta, mankeli ja kuivaushuone, jossa on kondenssikuivain. Asuntolassa on myös sauna.

2.2 Asumisaika

Satakuntatalolla sekä osakehuoneistoissa saa asua ympäri vuoden. Vuokrasopimukset ovat vuoden mittaisia ja ne uusitaan vuosittain syyskuun alussa. Satakuntataloon asukkaaksi valitulle myönnetään asumisoikeutta kaksi vuotta. Tämän jälkeen asumisoikeutta voidaan jatkaa hakemuksesta vuosi kerrallaan seitsemään vuoteen asti. Asumisoikeuden jatkaminen edellyttää aktiivista osallistumista Satakuntalaisen Osakunnan toimintaan ja opintojen edistymistä.

  Paluu sisällysluetteloon

3. Hakeminen

3.1 Opiskelijat

Asukasjono tyhjennetään vuosittain 1.1. klo 0.00 ja 1.5. klo 0.00, jolloin kesähaku alkaa. Vuoden 2016 kesähaku loppuu Helsingin seudun yliopistojen ilmoitettua valinnoistaan. Uudet asukkaat valitaan asuntolajohtokunnan kokouksessa heinäkuun 17. päivä. Valituille ilmoitetaan puhelimitse samana iltana tai seuraavana päivänä.

Hakijat, jotka eivät tule valituiksi kesähaussa siirtyvät asukasjonoon. Mikäli haluat pysyä jonossa, tee uusi hakemus aina asukasjonon tyhjentämisen jälkeen. Jonosta poimitaan uusia asukkaita vapautuviin huoneisiin. Asuntolajohtokuntaan kannattaa ottaa yhteyttä ja kysyä asuntotilanteesta.

Satalinnan Säätiön säännöissä on määritelty seuraavat vaatimukset asukkaaksi hakevalle opiskelijalle:

1. Asukkaaksi hakijan tulee olla ilmoittautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi johonkin seuraavista Helsingin seudun korkeakouluista:

  • Helsingin yliopisto
  • Aalto-yliopisto
  • Taideyliopisto
  • Maanpuolustuskorkeakoulu
  • Svenska Handelshögskolan
Asuntola ei ole ammattikoulujen tai ammattikorkeakoulujen opiskelijoille.

2. Asukkaaksi valittavalla tulee olla riittävät siteet Satakuntaan.

Etusijalla ovat hakijat, jotka ovat kotoisin Satakunnasta tai ovat asuneet huomattavan ajan Satakunnassa. Tähän ryhmään on useimmiten laskettu myös hakijat, joiden lähisukulainen (lähinnä vanhemmat tai toinen vanhemmista) on toiminut merkittävällä tavalla Satakunnassa tai Satakuntalaisen osakunnan hyväksi. Käytännössä Satalinnan Säätiön asuntolaan ei valita kuin Satakunnasta kotoisin olevia opiskelijoita.

3. Asukkaan tulee olla Satakuntalaisen Osakunnan jäsen.

Osakuntaan voi kirjoittautua muuttamisen jälkeen. Opiskelija ei voi kuitenkaan kuulua kuin yhteen osakuntaan, joten jos asukkaaksi haluava kuuluu jo johonkin toiseen osakuntaan, joutuu hän eroamaan ja liittymään Satakuntalaiseen osakuntaan.

4. Ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanutta henkilöä ei voida hyväksyä asukkaaksi.

Jos hakijalla on jo ylempi korkeakoulututkinto, hän ei ole oikeutettu asuntolapaikkaan jatko-opintojensa tai toisen tutkinnon suorittamisen ajaksi.

Ohjeita: Asukkaat valitaan Satalinnan Säätiön asuntolaan hakemusten perusteella, joten ole luova kertoessasi itsestäsi ja täytä hakemus huolellisesti. Tuo kaikki pienimmätkin ansiosi esiin, äläkä häpeile mitään. Sinulla on oltava sähköpostiosoite, jotta voit täyttää hakemuksen verkossa. Voit myös tulosta hakupaperit ja lähetä ne postitse. Verkkohakemuksessa kaikki tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia. Saat lähettämäsi hakemuksen myös omaan sähköpostiosoitteeseesi.

Sähköisen hakulomakkeen löydät täältä.
Jos sinulla on ongelmia hakemuksen täyttämisessä, ota yhteyttä asuntolajohtokuntaan.

3.2 Valmennuskurssilaiset

Satakuntatalossa saattaa olla keväällä tilapäisiä asuntoja valmennuskurssilaisille. Valmennuskurssilaisten ei tarvitse lähettää hakemusta, yhteydenotto asuntolajohtokuntaan riittää. Asuntotilannetta voi kysellä lähettämällä sähköpostia tai soittamalla asuntolajohtokunnan vastaanottoaikana. Yhteystiedot löytyvät tämän sivun lopusta.

Paluu sisällysluetteloon

4. Asuntolajohtokunnan yhteystiedot ja vastaanotto

Asuntolajohtokunta
Lapinrinne 1 A 8
00180 Helsinki
Sähköposti: ajk(at)satakuntatalo.fi
Puhelin: (09) 6942 226 vain vastaanoton aikana:

Asuntolajohtokunnalla on vastaanotto lukuvuoden aikana keskiviikkoisin klo 18.00-18.30. Vastaanottoaikana vastataan puheluihin ja hoidetaan vuokrasopimusasiat yms. Nopeimmin asuntolajohtokunnan tavoittaa sähköpostilla.

Paluu sisällysluetteloon